Expositie Bas Linssen getekend door corona in Chassé galerie Breda van 5 sept t/m 14 november

CHASSÉ GALERIE

Komt er een lockdown of een versoepeling? Hoe lang duurt het nog? Hoeveel mensen liggen er in het ziekenhuis of erger, hoeveel zijn er overleden? Komt de economie er weer bovenop, behoud ik mijn baan, mogen mijn kinderen naar school? Mag ik nog op bezoek bij (o)pa en (o)ma? Op wat voor een manier raakt het virus mij en mijn vrienden? Gevangen in de regels van het onzichtbare virus maakte Bas Linssen dagelijks een tekening. Van bespiegelingen, duidingen en een corona-abc tot ideeën over hoe je mensen dichtbij houdt en afstanden overbrugt. Met zijn eigen heldere stijl, ontroerend, humoristisch of rake klappen uitdelend, neemt hij je mee in zijn coronabeleving.

In de tentoonstelling Getekend door corona combineert Linssen deze tekeningen met artikelen uit landelijke en regionale dagbladen. Bij elkaar gebracht vormt het een persoonlijke weergave van zijn reactie op het nieuws in coronatijd tegenover de onverbiddelijke nieuwsfeiten waar we dagelijks mee werden overspoeld. Een enorme hoeveelheid aan beelden en informatie uit een tijd waarin het je duizelde en het nieuws maar om één ding draaide: het leven met corona.

Chassé Galerie toont werk van regionaal bekende kunstenaars.

De tentoonstelling Getekend door corona is van 5 september t/m 14 november 2021 te bezichtigen op de Struktonfoyer in het Chassé Theater.